Ervaren in plaats van blijven ‘praten over’

Geen woorden maar paarden

Ervaren in plaats van blijven ‘praten over’:

Geen woorden maar paarden

Keulseweg

Paarden worden ingezet als ‘spiegel’ zodat mensen met een mentale (zorg)vraag feedback kunnen krijgen uit de reactie van het paard. Het is een ervarings- en oplossingsgerichte methode in combinatie met lichaamsgericht werk.

Paarden zijn gevoels- en kuddedieren. Ze leven in het moment. In het ‘hier en nu’ reageren ze op elkaar en hun omgeving. Zo doen zij dit tijdens de coaching ook bij jou, je wordt een onderdeel van hun kudde. Paarden zijn uiterst gevoelig voor het gedrag van ‘de ander’ en geven een reactie. Ze zijn experts in het lezen van lichaamstaal en reageren op jouw gedrag, emoties en gevoelens. Een paard reageert altijd en direct op wat in een sessie met je gebeurt. Dit maakt hen zo geschikt om jou inzicht te geven waar het blokkeert. 

De aanwezigheid van het paard biedt jou emotionele en fysieke veiligheid waardoor het makkelijker is om je open te stellen voor zelfonderzoek. Paarden zijn vergevingsgezind en zullen je steeds zonder oordeel tegemoet treden.

 

Paardencoaching is een ervarings -en oplossingsgerichte coachingsmethode bij klachten als onrust, stress, PTSS, angst of woede
Paardencoaching is een ervarings -en oplossingsgerichte coachingsmethode bij klachten als onrust, stress, PTSS, angst of woede

Hoe kun je mij helpen?

Tijdens coaching met paarden krijg je de mogelijkheid om tot de ervaring te komen die je in een andere setting nauwelijks tot niet krijgt. De sessies vinden buiten plaats wat automatisch bijdraagt aan een ontspannen gevoel. 

In een activiteit met het paard ervaar je wat er met je gebeurt en daardoor kom je vanzelf bij wat je voelt. Je kunt hierdoor de informatie vinden die je uit je hoofd niet krijgt. Door lichaamsgericht te werken leer jij de signalen die je lijf je geeft te herkennen. Hierdoor ontstaat gewaarwording en ga je stress(reacties) voor zijn

In alle rust gaan wij samen werken aan een betere balans in je leven. Tijdens de reflectiemomenten helpt ik jou om de ervaring met het paard bewust te krijgen. Hierdoor kun je tot inzichten, emoties, gevoelens en lichaamssensaties komen die eerst onbewust waren, maar noodzakelijk zijn voor je herstel.

Metaforen:

Souls Choice Coaching werkt met metaforen. Door de ervaring en activiteiten met paarden ontstaan metaforen. Deze metaforen maken inzichtelijk wat er tijdens een sessie gebeurt, dit vertaalt zich naar het dagelijkse leven ofwel zoals je in een sessie handelt tijdens een activiteit, zo handel je ook in je dagelijkse leven. Dit maakt dat je je bewust wordt en dat wat je geleerd hebt, kan gaan toepassen in je eigen leven.

Ook zonder ervaring is deze vorm van coaching mogelijk

Ervaring in de omgang met paarden is niet nodig. Alle activiteiten vinden naast het paard plaats, nooit op het paard. 

Heb je angst voor paarden? Ook dan is deze vorm van coaching mogelijk. Check hiervoor ‘Behind the wire’.

De coach ondersteunt je in jouw proces en de sessie wordt steeds opnieuw afgestemd op jouw tempo.

Aangesloten bij KREACT

Hoe ervaren anderen werken met mij?

Maarten
Maarten
Lees verder
In mijn optiek een hele fijne en rustgevende wijze van therapie. Heel anders dan de gebruikelijke therapievorm waarbij je enkel in gesprek bent met je therapeut. Ik heb de therapie waarbij gespreken gepaard gaan met de omgang met het paard als zeer prettig ervaren. Met name ook omdat ik zelf een groot dierenliefhebber ben. De paarden laten je echt zien wat zij voelen, en zelfs op momenten zien wat je uitspreekt in een gesprek. Heel bijzonder om mee te maken. Ik heb deze vorm van therapie/coaching twee keer mogen ondervinden, waarbij het mij zowel tijdens als na de sessies veel heeft gebracht. Door het uitvoeren van bepaalde oefeningen met de paarden en hier achteraf met Meike over in gesprek te gaan, kom je veel over jezelf te weten. Je gaat echt nadenken over je handelen en de wijze waarop het paard op je reageert, wat resulteert in een stuk bewustwording en dichter tot jezelf komen. Het heeft mij geholpen met stappen te nemen en keuzes te maken. Maar vooral ook goed te kijken naar mijzelf als persoon, en wat ik zelf nodig heb en wat mij gelukkig maakt. Ik wil Meike voor deze twee sessies dan ook heel erg bedanken voor haar hulp, en de prettige gesprekken. Zou ik ooit weer behoefte hebben aan coaching zou ik zonder meer weer voor deze methode bij Meike kiezen.

De oplossing zit in jou!

Wil jij samen met ons aan de slag?

Wil jij beter voor jezelf gaan zorgen en een coachtraject starten? Heb je een andere vraag of wil je meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.